Kontakt za potrošače

Imate li pitanja vezana uz naše proizvode?
Na njih će vam rado odgovoriti naša služba za potrošače, koja vam je na raspolaganju svakog dana u uredovno vrijeme.

Izravna telefonska linija za potrošače:

T: +385 (0)51 732 120
F: +385 (0)51 732 102

 

Adresa:

Pretti d.o.o.
Rupa 42
HR-51214 Šapjane
Hrvatska / Croatia

FAQ – ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Rado ćemo vam pružiti uvid u najčešća pitanja naših kupaca. Možda se među sljedećim odgovorima nalazi i odgovor na pitanje koje ste nam upravo namjeravali postaviti.

 

Što je osobitost eko proizvoda?

Naša se tvrtka još od 1957. godine bavi proizvodnjom sokova iz ekološkog uzgoja. Veliku pozornost pridajemo pridržavanju smjernica takvog načina uzgoja i potpori poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave ekološkim uzgojem. U potpunosti odbacujemo sve umjetne dodatke te dodatke u obliku mineralnih tvari i vitamina. Naši su sokovi 100% direktno cijeđeni i ne sadrže razrijeđene koncentrate voća i povrća. Podrobnije informacije o poljoprivrednim gospodarstvima koja se bave ekološkim uzgojem možete saznati ovdje.

 

Što su rekonstruirani koncentrati?

Koncentrati se često koriste u industrijskoj proizvodnji sokova. Ova metoda podrazumijeva odvajanje vode iz voća ili povrća. U pitanju je proizvodnja koncentrata iz voća i povrća. Ovakvi koncentrati su lakši za prijevoz, i mogu biti duže pohranjeni, zbog visokog udjela fruktoze koja djeluje kao konzervans. U punionicama, koncentrat se zatim razrijedi s vodom i toči u boce u obliku soka. To ima malo zajedničkog sa svježe prešanim sokom. Kako bi sačuvala sve vrijedne hranjive tvari, Biotta ne koristi koncentrate već nudi samo premium svježe prešane sokove.

 

Odakle se dobivaju sastojci za Biotta sokove?

Za proizvodnju prirodnih sokova koristimo isključivo najbolje eko povrće koje se može pronaći na švicarskom tlu. Svi ostali sastojci za naše sokove dolaze iz cijelog svijeta, budući neke kulture, poput banana ili manga jednostavno ne uspijevaju u našem podneblju. Ali i pri uvozu, surađujemo samo s pouzdanim partnerima za koje smo sigurni da koriste isključivo najkvalitetnije sastojke te da strogo slijede norme ekološkog načina uzgoja, kao i društvene odgovornosti.

 

Zašto neki Biotta sokovi sadrže dodatna sladila?

Naš je cilj približavanje prirode ljudima sa svakim gutljajem soka, no prirodni proizvodi imaju neke svoje osobitosti. Tako je primjerice bobičasto voće izuzetno kiselo, te ga mnogi ljudi zbog toga teško podnose. Upravo iz tog razloga u neke sokove dodajemo čajnu mješavinu iz ekološkog uzgoja i agavin sok (voćni šećer). S druge strane, postoje i Biotta PUR sokovi, koji se sastoje isključivo od direktno cijeđenog (matičnog soka) bobičastog voća te se mogu razrijediti prema vlastitom ukusu.

 

Gdje mogu kupiti / naručiti Biotta sokove?

Određene sokove ćete pronaći u supermarketima, a bogat izbor naših sokova imaju i drogerije, ljekarne, te trgovine zdravom hranom. Osim toga, Biotta sokovi se prodaju i u brojnim zemljama diljem svijeta.

 

Koji Biotta sokovi sadrže laktozu?

Biotta sokovi Vita 7, Wellness i Biotta doručak sadrže sirutku pa samim time sadrže i laktozu.

 

Koji Biotta sokovi su veganski?

Biotta Vita 7, Wellness i Biotta doručak sadrže sirutku te samim time nisu veganski. Svi ostali sokovi su 100% veganski.

 

Koji Biotta sokovi sadrže gluten?

Biotta doručak sadrži ječam prema tome i gluten. Svi ostali sokovi su bez glutena.

 

Tko mi može dati savjet o uputama i djelovanju Biotta sokova?

Budući da se velik izbor Biotta sokova može pronaći u ljekarnama i drogerijama, za sva pitanja vezana uz sadržaj naših proizvoda i doziranje možete se obratiti njihovom stručnom osoblju. Molimo vas za razumijevanje, budući da vam zbog EU odredbi o zdravstvenim tvrdnjama ne možemo ponuditi savjetodavnu službu koja bi vas mogla savjetovati o vašem zdravstvenom stanju.

 

Koje vitamine sadrže Biotta sokovi?

Popis vitamina sadržanih u pojedinoj boci Biotta soka možete pronaći na poleđini boce.

Mogu li pojedinačno kupiti čaj koji se inače nalazi u paketu Wellness Tjedan?

Nažalost, ne. Ovi čajevi su osmišljeni isključivo za navedene Biotta pakete i ne mogu se naći u slobodnoj prodaji.

Što je Wellness Tjedan?

U Biotta Wellness Tjednu se preporučuje odricanje od krute prehrane u trajanju od tjedan dana. Tjedan sokova se u pravilu koristi za pročišćavanje organizma ili kao kratak odmor od jela.
Više o tome OVDJE.

 

Ja sam dijabetičar. Koje sokove smijem piti?

Na etiketama na poleđini su navedene sve ukupne nutritivne vrijednosti naših sokova iz kojih možete saznati koji je sok pogodan za vas. O tome vas može savjetovati i stručna osoba koja radi u ljekarni ili drogeriji.

 

Na koji se način postiže trajnost Biotta sokova?

Pažljivim postupkom pasterizacije, što znači postupnim zagrijavanjem. Ovo je najrašireniji i najbolje istražen postupak u području proizvodnje prehrambenih namirnica.

 

Povratak na početak